Hoe kwam Help-Portrait naar Nederland

Frank & Annewiek Doorhof kwamen Jeremy Cowart (oprichter) tegen tijdens hun werk in Amerika. Hij vroeg hen dit in Nederland te promoten, want ook hier in het ‘rijke’ Nederland is veel onzichtbare armoede. Samen met ruim 30 locaties gingen zij in 2011 via de Nederlandse website van start.

Samen willen wij voor 1 dag in het jaar iets doen voor de samenleving: een portret geven aan hen die het zich niet kunnen veroorloven, zoals de gezinnen van de voedselbank of jeugd-/pleegzorg, ouderen, zieken, asielzoekers en noem maar op.

Daarom hebben wij jou nodig! Niet alleen fotografen, maar ook sponsors, visagisten, haarstylisten, gastvrouwen/mannen, assistenten en nog veel meer. Ook jij kan een steentje bijdragen in dit wereldwijde evenement.

Waarvoor is Help-Portrait

Help-Portrait gaat om het GEVEN van foto’s, niet om het maken van foto’s. De portretten die worden gemaakt zijn niet bedoeld voor je eigen portfolio, website of verkoop. Het gaat om het feit dat je mensen een fotoshoot kan geven die zij zelf niet kunnen veroorloven, een kans om een moment, herinnering en nog veel meer vast te leggen.

Onze missie

De missie van Help-Portrait is fotografen, haarstylisten en visagisten samen te laten werken en zo hun specialiteiten, materialen en expertise beschikbaar te stellen aan de lokale bevolking. Help-Portrait is een wereldwijde organisatie die zich jaarlijks, in de donkere dagen voor Kerst, inzet om de minder bedeelden in onze samenleving een portret te geven.